Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО намагаються вибити бойовиків з передмість Луганська


Луганськ – Активна фаза АТО дала кілька точок збройного протистояння на Луганщині. Бої ідуть насамперед на околицях Луганська. Також військові дії відбуваються на північному заході області – в районі міст Кремінна, Рубіжне, Лисичанськ. Тут діє окрема група сепаратистів зі своїм лідером.

Бої розгорнулися у передмісті Луганська – селищі Металіст. Саме звідси доносилися потужні вибухи. Позиції бойовиків обстрілювала українська артилерія. За повідомленням ЗМІ, сили АТО звільнили селище Металіст. Підрозділи українських силовиків знищили блок-пости бойовиків.

Згідно з цим повідомленням жоден будинок у селищі не постраждав, серед цивільних втрат немає. Але після звільнення селища Нацгвардія чомусь отримали наказ відійти на попередні позиції.

Також повідомлялося про обстріл і знищення бази бойовиків в місті Олександрівську – це також околиці Луганська. Хоча інформацію про бої в Олександрівську у прес-службі штабу угруповання ЛНР підтвердити чи спростувати не змогли.

«Люди зі страхом очікують кожної ночі»


У місті Щастя, яке вихідними зайняли урядові сили, діє комендантська година, повідомили Радіо Свобода місцеві жителі. Всі автомобільні шляхи, які ведуть зі Щастя, перекриті. Потрапити в місто, або виїхати з нього можна лише залізницею.

Проблеми з автобусним сполученням існують із в прилеглому до Луганська району – Станично-Луганському. Вибухи там чути фактично кожну ніч.

«Я виїжджала в місто, виїхати можна лише дизелем. Все інше до нас не ходить. Загалом, у нас народ за мир. Люди бояться. Бояться усього. Кожного шереху, кожного вибуху, зі страхом очікують кожної ночі», – розповіла Радіо Свобода місцева жителька Марина.

За добу поранено 15 людей – офіційна статистика

16 червня Радіо Свобода розповіли в обласному департаменті охорони здоров’я, що за добу до лікарень області з кульовими та осколковими пораненнями потрапило 15 людей. А загалом же з початку ведення статистики, з 15 квітня, на Луганщині отримали поранення вже близько 150 людей – це офіційні дані. Реальна кількість постраждалих може бути дещо іншою.

Бойові дії тривають не лише поблизу Луганська. Періодично бої виникають у районі міст Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна. Тут діє проросійське збройне угруповання під керівництвом Олексія Мозгового, яке взаємодіє з козаками російського отамана Козіцина. Ця група сепаратистів здійснює постійні напади на блок-пости сил АТО.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, нещодавно під час бою між урядовими силами та цим угрупованням у місті Рубіжному мінометна міна влучила в приміщення інфекційного відділення міської лікарні, в якій на той момент, на щастя, нікого не було.

Угруповання сепаратистів ворогують між собою

В цьому районі українські силовики поки що успішно відбиваються від озброєних сепарастистів, але самі у наступ не йдуть. Днями загін Олексія Мозгового зазнав чималих втрат при спробі атакувати блок-пост поблизу селища Стара Краснянка, який охороняють українські десантники.

Не все так гладко у взаємовідносинах між луганськими сепаратистами. У понеділок на офіційному сайті угруповання ЛНР з’явилася заява лідера цього руху Валерія Болотова, який звинуватив підрозділи отамана Козіцина у мародерстві і бандитизмі.

Болотов поскаржився, що люди з автоматами грабують ринки і автозаправки, відбирають автомобілі і заявляють при цьому, що уряд Болотова не легітимний. Лідер угруповання ЛНР закликав отамана Козіцина одуматися, в іншому разі Валерій Болотов погрожує силовими методами впливу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG