Доступність посилання

ТОП новини

Голову Люстраційного комітету Соболєва викликають на допит


Єгор Соболєв
Єгор Соболєв
Голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв отримав запрошення від старшого слідчого з особливо важливих справ київської міліції прибути до відділку «для проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні за фактами погрози суддям Верховного суду і захоплення будівлі Верховного суду».

«Держава нарешті оцінила мої зусилля в очищенні судів. Старший слідчий з особливо важливих справ київської міліції Плюшкін прислав мені мейл», – написав Соболєв на своїй сторінці у Facebook.

«Я так розумію, йдеться про квітневу зустріч з нами смотрящіх за судовою системою від Віктора Януковича. Тоді в них вистачило нахабства зібратися на так званий «з’їзд суддів» з метою перепризначити себе на посади. Ми їх переконали розійтися, а потім звільнили законом. Ще тодішній голова АП Сергій Пашинський пообіцяв мені кримінальну справу і порадив шукати адвоката. Що тут скажеш? Молодець, дотримав слово», – додав Соболєв.


Він наголосив, що не має наміру прибувати до відділку міліції для проведення слідчих дій, доки повістку йому не буде передано в установленому законом порядку.

Він також порадив слідчим зайнятися «справді особливо важливими справами».

На початку квітня цього року активісти «Правого сектора» і бійці Самооборони увірвались до будівлі Верховного суду України, де мав відбутись позачерговий з’їзд суддів, зірвавши таким чином запланований захід.

Як заявив тоді голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв, з’їзд збирали, щоб «продовжити собі повноваження».

Наступного дня Верховна Рада ухвалила закон про люстрацію суддів. Зокрема він закріплює норму про звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, у тому числі на участь у мирних зібраннях або у зв'язку з участю у мирних зібраннях, зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.
XS
SM
MD
LG