Доступність посилання

ТОП новини

Бійці батальйону «Азов» вимагають від влади наказу діяти


Бійці батальйону «Азов» вимагають від влади рішучих наказів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00
Бійці батальйону «Азов», що брали участь у антитерористичній операції та звільняли Маріуполь, втомилися від зволікання влади. Активісти вимагають рішучих наказів діяти. Попри те, що батальйон, після операції в Маріуполі, вирішили повернути в Запорізьку область, бійці продовжують щоденні тренування та готові долучитися до АТО.

Щоденні тренування, фізичні навантаження, вправи зі стрільби та повна готовність вступити в зону бойових дій. Батальйон «Азов», значну частину котрого складають ультрас різних футбольних клубів просто обурений відсутністю наказів з боку української влади. Хлопці згадують операцію в Маріуполі і говорять – треба було йти далі. Боєць з позивним «Цезар» в ході тієї операції рятував товаришу руку. Тому кулею майже відірвало біцепс. Сьогодні хлопця непокоїть те, що батальйон зупинили. «Цезар» стверджує – зволікання губить людські життя.
Ми тільки почали брати ініціативу, нам знову сказали, що ми зупиняємося. Таке враження, що там керують просто зрадники прямо з Москви
боєць з позивним «Цезар»

«Ми тільки почали брати ініціативу, нам знову сказали, що ми зупиняємося. Таке враження, що там керують просто зрадники прямо з Москви. Тому максимальний темп, агресивний наступ і вони просто не втримаються. Тому що вони не втрималися навіть перед 60 добровольцями, непрофесійними вояками з батальйону «Азов». Що вже говорити про професійну армію, про спецназ, про десантуру. Чим довше ми будемо бавитися з терористами в ці ігри, в гуманізм і тому подібне, то більше людей вони привезуть з Росії, то більше людей наших загине. І мирних людей», – говорить хлопець.

Інший активіст з Одеси з позивним іменем «Шама» говорить – спочатку справді думав, що частина людей з боку сепаратистів воюють за ідею. Втім, після операції в Маріуполі, такі думки зникли. Контингент специфічний і серед затриманих жоден не говорив про ідеологічні мотиви, зазначає «Шама».
Вразило те, що серед затриманих всі якісь пропиті. У того нема фаланги пальця, у того зубів, вони були як жебраки, убогі. Ідеєю там і не пахло
боєць з позивним «Шама»

«Вразило те, що серед затриманих всі якісь пропиті. У того нема фаланги пальця, у того зубів, вони були як жебраки, убогі. Ідеєю там і не пахло. Гроші і алкоголь. А найстрашніше, що для них це варіант, бо він думає, що ось він взяв автомат і з цим автоматом він вже став людиною. Вибір, котрий вони зробили, не був мотивований ідеологією. Можливо це все питання глобального недопрацювання державою», – запевняє боєць.

«Максимальний темп, агресивний наступ і вони не втримаються»

Утім хлопці вже зрозуміли, що батальйон у найближчі дні не приступить до виконання бойових завдань. Адже президент України Петро Порошенко заявив про припинення вогню українськими військовими на Сході в односторонньому порядку. Цей крок українська влада зробила, щоб дати можливість незаконним збройним формуванням роззброїтися, а найманцям покинути Україну. Втім, мовчати зброя українців буде недовго, зазначив президент.
«Час припинення вогню буде достатньо короткий» – Порошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

«Можу сказати, що час припинення вогню буде достатньо коротким. Ми чекаємо, що одразу після цього відбудеться роззброєння незаконних військових формувань, відбудеться наведення ладу і порядку, включаючи спільне патрулювання проти мародерів, злочинів, бандитів які дестабілізують ситуацію на сході», – підкреслив Петро Порошенко.

Новини про тимчасове припинення вогню військові сприйняли вкрай холодно Кажуть лише, що продовжують чекати наказу до жорсткої боротьби в рамках АТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG