Доступність посилання

ТОП новини

«Усі бійці – це патріоти» – командир батальйону «Слобожанщина»


«Усі бійці – це патріоти» – командир батальйону «Слобожанщина»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

«Усі бійці – це патріоти» – командир батальйону «Слобожанщина»

Батальйон спецпризначення «Слобожанщина» при МВС охороняє державні об’єкти та бореться із диверсантами. Бійці працюють у зоні АТО і затримують сепаратистів. У перервах між бойовими завданнями – тренуються у Харкові.

На тренувальній базі в Харкові все як у реальному бою. Бійці беруть штурмом одну з будівель. За легендою тренувань, її утримують люди зі зброєю. Тут спецпризначенці відточують навички ведення вогню, вчаться безпечно пересуватися, виконують фізичні вправи. Обмундируванням бійців забезпечили меценати. У кожного – бронежилет четвертої категорії, який може захистити від автоматної черги.

«Тут проходять навчання з пістолетом та тактичні навчання. Вже на іншому полігоні стріляємо з великокаліберної зброї», – каже боєць Сергій.

У спецпідрозділі до тисячі бійців. Тут служать військові, міліціонери та добровольці з хорошою фізичною підготовкою. Зараз вони кадрові працівники міліції. Їхній день починається рано вранці, а закінчується пізно ввечері. Військовий вишкіл триває по 12 годин на день.
Усі бійці тільки й рвуться, щоб навести порядок. Це патріоти
Андрій Янголенко

«Усі бійці тільки й рвуться, щоб навести порядок. Це патріоти, що б ви розуміли, їх не потрібно гнати палками, щоб вони йшли захищати Батьківщину. Тут майстри спорту, тренера рукопашного бою. Ботаніків у нас немає», – говорить командир батальйону «Слобожанщина» Андрій Янголенко.

Інна Дробот – єдина жінка у батальйоні. Вона стежить, щоб бійці були нагодовані та одягнені. Втім на стрільбах Інна показує не гірший результат, ніж чоловіки. До батальйону вона записалася, аби на Харківщині не повторився «донбаський сценарій».
Тобто Україна неподільна і не повинно бути ніяких республік
Інна Дробот

«Я вважаю, що до кінця потрібно відстоювати позицію українців і до кінця йти. Тобто Україна неподільна і не повинно бути ніяких республік», – ділиться своєю позицією жінка.

Хоч батальйон існує лише 2 місяці, він уже має бойові успіхи. Бійці брали участь у боях на Сході України, затримували групи сепаратистів у Харкові.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG