Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Росія 24» використовує відео Радіо Свобода і спотворює його зміст


Російський телеканал «Росія 24» впродовж доби використав два відеорепортажі кореспондента Радіо Свобода, який працює в зоні бойових дій на Донбасі, спотворивши їхній зміст. В одному з них, де було критичне щодо центральної влади інтерв’ю бійця Національної гвардії, авторство приписується самим гвардійцям, які начебто самі виставили відео в інтернет. А стосовно другого, то показуючи кадри обстрілу позицій бойовиків, російське телебачення стверджувало, що українські військові обстрілюють населені квартали міста.

Якщо судити з новин російського телеканалу «Росія 24», то складається враження, що серед українських військових, які беруть участь в антитерористичній операції, зріє заколот. В матеріалі під назвою «Бійці національної гвардії погрожують піти на Київ», який телеканал показав 5 разів, мовиться про те, що бійці Національної гвардії України виклали в мережу звернення до президента Петра Порошенка. В ньому, за словами військових, їх змушують вести бойові дії на південному сході, при цьому державі немає діла до власної армії. Бійці залишені без постачання, серед військових не вистачає професіоналів, немає чіткого планування операції. Військові пригрозили, що готові розвернутися і піти на Київ.

Насправді боєць Нацгвардії, якого записав кореспондент Радіо Свобода Левко Стек, що працює в зоні бойових дій, закликає президента Петра Порошенка «навести лад», для того щоб військові могли «дати відсіч чудовиську, яке там створилося». Боєць вважає себе і своїх товаришів «цвітом нації», який «зі зброєю в руках може сміливо відстоювати інтереси країни», а тому вимагає підтримки у керівника країни. Про жодну примусову відправку воювати не йдеться жодним словом.
Нас використовують як гарматне м’ясо – гвардієць в зоні АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

Другий відео-репортаж нашого колеги, знятий поблизу села Східне, що у передмісті Слов’янська, розповідає про те, що сепаратисти впродовж місяця обстрілюють блок-пост українських військових з мінометів та автоматичної зброї. У відповідь силовики ведуть вогонь по сепаратистах. Для стрільби на дальні відстані застосовують нещодавно придбані новітні БТРи.
Обстріл позицій сепаратистів із БТР та міномета
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

В репортажі український військовий розповідає про те, що цивільне населення покинуло це село вже 2-3 тижні тому.

Натомість в новинах російського телеканалу в репортажі під назвою «Південний схід позбавляють життя та інфраструктури», яке використовує відео Радіо Свобода, можна почути про те, що українські військові, ретельно прицілившись, розстрілюють селище. Ба більше, вони навмисно стріляють по цивільних, стверджує російський журналіст, домонтовуючи до відео кореспондента Радіо Свобода вже свою картинку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG