Доступність посилання

ТОП новини

Під’їжджають і кажуть «Слава Україні» – гвардієць про втікачів зі Слов’янська


Під'їжджають і кажуть «Слава Україні» – гвардієць про біженців зі Слов'янська
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
Мешканці Слов’янська продовжують залишати місто. За словами втікачів, у місті продовжуються обстріли, практично вся інфраструктура зруйнована і залишатись там страшно і небезпечно.

«Бомблять місто з усіх боків. Хто бомбить – не відомо. Місто зруйноване, зруйновані комунікації. Пошкодили і мій дім. На моїй вулиці 10 будинків зруйновані повністю. І це не з автоматів стріляють. Хто і з чого – не зрозуміло», – розповів мешканець Слов’янська Олександр.

На виїзді з міста з боку села Мирне українські військові облаштували блокпост. Перевіряють людей та обшукують машини, які виїжджають зі Слов’янська. Шукають зброю, боєприпаси, бойовиків, які під виглядом мирних утікачів можуть пробувати залишити зону конфлікту.

За словами військових, місцеве населення ставиться до їхній дій з розумінням і особливих конфліктів у них не виникає.

«Люди під’їжджають на автобусах і, щоправда тихо, але кажуть або «Слава Україні», або запитують, чи ми українські солдати, і кажуть, раді, що ми сюди приїхали. Але вони бояться навіть тих людей, з якими їдуть в автобусі. Тому, здебільшого, вітається мовчання», – каже боєць Національної гвардії Валерій.

Хоча, пояснюють гвардійці, є й ті, хто налаштований вороже.

«Їх так налаштували. Вони одразу кажуть, що російське телебачення показує правду, а українське бреше», – додає гвардієць.

За даними відомства ООН з прав людини, тисячі людей хотіли виїхати з зони конфлікту на сході, якби це можна було б зробити безпечно.
XS
SM
MD
LG