Доступність посилання

ТОП новини

У заблокованому селищі Металіст люди голодують – місцевий житель


У заблокованому в ході антитерористичної операції селищі Металіст та кількох сусідніх населених пунктах Луганщини люди голодують. Про це Радіо Свобода повідомив місцевий житель.

За його словами, електрики в селищі немає вже три доби, продукти зіпсувалися, а городина ще не виросла. Немає навіть підвезення хліба, оскільки населений пункт розташований між контрольованими різними силами територіями.

«Частина літніх людей уже голодує. У нас теж запаси вичерпуються. Щодо електрики, то зараз рятує електрогенератор, але бензин закінчується», – каже свідок. Він також повідомив про значні проблеми з мобільним зв’язком.

З південного боку, в Кам’янобрідському районі обласного центру розташовуються бойовики угруповання «Луганська народна республіка», на північ від Металіста в напрямку міста Щастя діють сили антитерористичної операції. За словами місцевого жителя, подолати блокпости, особливо на автомобілі, неможливо в будь-якому напрямку.

Бої в районі Металіста, де зареєстровані близько двох тисяч жителів, точаться майже тиждень, від 14 червня. Після звільнення від бойовиків міста Щастя сили АТО впритул підійшли до Луганська, на північній околиці якого розташоване селище Металіст, але операцію зі звільнення обласного центру не розпочали.
XS
SM
MD
LG