Доступність посилання

ТОП новини

Росія оскаржить санкції США, запроваджені через анексію Криму


Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Криму
Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Криму
Росія направила комюніке до СОТ про невиконання США своїх торгових зобов'язань через запроваджені санкції проти російських компаній. Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«США ввели проти Росії санкції, які створюють негативні наслідки в зовнішній торгівлі, ми ці санкції вирішили оскаржити в СОТ, хоча ми розуміємо, що це буде непросто», – сказав Медведєв.

«Ми направили комюніке до СОТ про невиконання Сполученими Штатами своїх торгових зобов'язань – це нормальна практика, абсолютно цивілізована. Ми повинні саме таким чином з'ясовувати стосунки», – заявив російський прем’єр.
Медведєв визнав, що через санкції з боку США Росія зазнає збитків.

Сполучені Штати Америки почали запроваджувати проти Росії санкції в березні цього року після анексії Росією території Криму. Зокрема, був складений чорний список осіб, проти яких застосовуються обмежувальні заходи – відмова у видачі віз у США, заморожування активів. У списку санкцій опинились російські високопосадовці і представники кримського керівництва. У квітні список поповнили і декілька компаній.

Тим часом міністр фінансів США Джек Лью заявив, що його відомство уже готує наступні санкції для Росії і застосує їх, якщо Росія не підтримає «Мирний план» Порошенка і не припинить дестабілізувати ситуацію.
XS
SM
MD
LG