Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вітає мирний план Порошенка і закликає Росію його підтримати


©Shutterstock
©Shutterstock
Європейський союз вітає заяву президента України Петра Порошенка про припинення вогню і план мирного врегулювання кризи у східній Україні, що складається з 15 пунктів.

Відповідну заяву оприлюднила зовнішня служба Євросоюзу.

«Ми вітаємо президента Порошенка за його зусилля і закликаємо всі сторони використати цей час, щоб переломити тенденцію постійного погіршення безпеки і гуманітарної ситуації в східній Україні. Всі сторони мають дотримуватися умови мирного плану й активно сприяти його реалізації», – йдеться в заяві.

Крім того, ЄС закликає Росію «використати для цього весь свій вплив та публічно через конкретні дії підтримати цей план».

Наступного понеділка Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ обговорить останній розвиток подій і подальші кроки ЄС, йдеться в заяві. Євросоюз нагадав, що з цією метою на засіданні запросили виступити новопризначеного міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Тим часом російські ЗМІ повідомили, що в прес-службі президента Росії розкритикували мирний план президента України Петра Порошенка. За повідомленням, у Кремлі заявили, що план Порошенка – не мирна пропозиція, а ультиматум сепаратистам.

Президент України Петро Порошенко сьогодні оголосив про припинення на тиждень антитерористичної операції на сході України.

Перебуваючи на Донбасі, він також оголосив мирний план, який складається з 15 кроків і передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів; звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не здійснив тяжких злочинів; звільнення заручників, йдеться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG