Доступність посилання

ТОП новини

Зник зв’язок з прикордонниками, які опинились в Росії під час бою на КПП «Ізварине» – активісти


Зв’язок з українськими прикордонниками, які опинились на території Росії у результаті відступу під час вчорашнього бою із озброєними сепаратистами на міжнародному пункті пропуску «Ізварине» в Луганській області, зник. Про це Радіо Свобода в суботу ввечері повідомили активісти Криворізького Євромайдану, які підтримували зв'язок з прикордонниками.

За даними активістів, зв'язок з прикордонниками перервався ще зранку. До цього військові вели смс-листування з активістами, інформуючи про ситуацію, в якій опинились.

Як розповіли активісти, після відступу на територію Росії українських прикордонників затримали, всю ніч 96 чоловіків провели в боксі для огляду вантажного транспорту, серед них були поранені.

«Ми хвилюємось, чому з прикордонниками зник зв'язок. Ми припускаємо, що їхнє вимушене потрапляння на територію Росії може бути використане в інформаційній війні. Російська сторона може заявити, що вони перейшли умисно і вже просять політичного притулку тощо», – кажуть євромайданівці.

За офіційними даними з Державної прикордонної служби України, у п’ятницю ввечері по «міжнародному пункту пропуску «Ізварине» в Луганській області терористи відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та снайперських гвинтівок».

Про місце перебування українських прикордонників у суботу офіційної інформації не оприлюднено. За даними з Генеральної прокуратури України, прокуратура розпочала розслідування нападу на військовослужбовців прикордонної служби України у пункті пропуску «Ізварине» за статтею «теракт».
XS
SM
MD
LG