Доступність посилання

ТОП новини

Влада Чехії не спростувала інформацію щодо участі чехів у бойових діях на боці «ДНР»


Сьогодні Служба безпеки та інформації Чехії BIS заявила, що «не володіє інформацією про те, що чеські громадяни цілеспрямовано і свідомо від’їхали воювати за кордон».

«Розвідка також не має підтвердженої вірогідної інформації про те, щоб якісь радикали повернулись до Чехії з України чи Сирії», − сказав в інтерв’ю для Чеського телеграфного агентства ČTK речник Служби безпеки Ян Шубрт.

На його думку, однак, інформація BIS не мусить бути повною, «якщо хтось вирішить поїхати воювати за кордон і про це нікого не повідомить, немає способів, як це з’ясувати».

Джерелом інформації щодо ймовірної участі чехів у бойових діях в Україні послужило інтерв’ю чоловіка, який представився як Іво Стейскал з міста Брно. В інтерв’ю, яке з’явилось на донецькому сайті 62.ua Іво Стейскал розповідає про те, як він уже десять днів воює на боці так званої Донецької народної республіки. За інформацією чеського телебачення ČT24
Іво Стейска працював учителем фізкультури в одній зі шкіл міста Брно.

Як повідомляють чеські ЗМІ, відео, оприлюднене на українському сайті, Міністерство закордонних справ Чехії відмовилось коментувати. «Дії окремих осіб ми коментувати не можемо», − заявила, зокрема, речник міністерства Йоганна Грохова.
XS
SM
MD
LG