Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові сталася сутичка між учасниками віча й міліцією


Бійка між спецпризначенцями та активістами Євромайдану у Харкові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:37 0:00

Бійка між спецпризначенцями та активістами Євромайдану у Харкові

У Харкові сталася сутичка між активістами Євромайдану й міліцією, яка охороняла проросійських активістів і пам’ятник Леніну, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Кілька євромайданівців були затримані; принаймні декого потім відпустили. Ще кільком дісталося кийками по голові від кордону правоохоронців, який перекрив їм шлях. Очевидці повідомляють, що бачили двох жінок із травмами голови. Також потрапили під кийки кілька журналістів.

Учасників проросійського мітингу й антимайданівців, які лишалися під пам’ятником Леніну, міліція посадила в автозаки – як вважають, щоб безпечно вивезти з місця події.

Сутичка сталася по тому, як частина євромайданівців, учасників Народного віча, що відбувалося на площі Конституції, на заклик одного з активістів рушила до площі Свободи, де ще лишалися після своєї акції антимайданівці під пам’ятником Леніну. Заклик виголосив чоловік, який назвався Валентином, представником організацій «Громадська варта» і «Правий сектор». Один із організаторів Євромайдану Ігор Розсоха назвав заклик провокацією й просив людей повернутися.

У неділю під вечір на Народному вічі Євромайдану в Харкові зібралося близько тисячі людей. Вони виступили проти сепаратизму, проти політиків, які, на їхню думку, потурають сепаратизмові, а також проти Комуністичної партії, яку учасники звинуватили в підтримці сепаратизму і назвали терористичною організацією.

Раніше цього дня кількасот антимайданівців провели свою акцію, офіційно на вшанування пам’яті загиблих, як вони кажуть, у Великій Вітчизняній війні. При цьому їхня акція відбулася під гаслами проти антитерористичної операції, на підтримку збройних угруповань, що діють у Донецькій і Луганській областях, чи з закликами боротися проти «україно-фашистів». Ця акція була заборонена судом, але відбулася під охороною міліції.
XS
SM
MD
LG