Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента відповіла бійцю АТО через Радіо Свобода


Нас використовують як гарматне м’ясо – гвардієць в зоні АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

Нас використовують як гарматне м’ясо – гвардієць в зоні АТО

В Україні налагодили вітчизняне виробництво бронежилетів, тож найближчим часом особовий склад, залучений до проведення АТО, буде забезпечений ними на 100%. Крім того, в Україні налагодили виробництво кулезахисних шоломів.

Так в адміністрації президента відповіли одному з бійців Національної гвардії, що бере участь в АТО, який звернувся через Радіо Свобода до президента. Він закликав забезпечити військових продуктами, водою та екіпіруванням. Адже зараз, за його словами, навіть форму йому довелося купувати самостійно.

Як зазначили в адміністрації президента, найбільш проблемним питанням залишається низька взаємодія між підрозділами силових структур та тимчасово сформованими добровольчими батальйонами, які намагаються діяти самостійно.

«Такі підрозділи не в повній мірі забезпечені належними засобами захисту, озброєнням, військовою технікою та боєприпасами, а також продовольчим і речовим майном. З метою вирішення проблеми наразі розглядається питання щодо підпорядкування цих підрозділів Національній Гвардії України або Збройним силам України», – йдеться у відповіді на запит Радіо Свобода.

Боєць АТО у своєму зверненні заявив, зокрема, що замість бетонних блоків для укриття їм доставили піноблоки, які «пробиває навіть куля».

«У зв’язку з тим, що виникла необхідність залучення до опрацювання згаданого запиту Служби безпеки України та інших структурних підрозділів адміністрації президента України, що потребує пошуку точної, перевіреної інформації, щодо згаданого в сюжеті, Управлінням прес-служби прийнято рішення про продовження строку розгляду Вашого запиту», – відповіли Радіо Свобода у відомстві.

Станом на 23 червня 2014 року особовому складу видано 14000 бронежилетів. За умови безперебійного надходження бронежилетів від промисловості, вже найближчим часом особовий склад, залучений до проведення антитерористичної операції, буде забезпечений ними на 100%, пообіцяли в адміністрації. Що ж до можливості виготовлення шоломів, то вони обмежені. Тож в адміністрації повідомили, що до 30 липня мають виготовити 1000 штук, до 30 серпня – 4000 штук, до 20 вересня – 5000 штук (разом – 10000 шоломів).

XS
SM
MD
LG