Доступність посилання

ТОП новини

Рада Федерації Росії скасує дозвіл на використання російської армії на території України – депутат


Рада федерації на засіданні в середу, 25 червня, підтримає рішення президента Росії Володимира Путіна про відкликання згоди, наданої верхньою палатою, на використання Збройних сил Російської федерації на території України. Про це повідомив «Інтерфаксу» заступник голови комітету з міжнародних справ верхньої палати Андрій Клімов.

Сьогодні президент Росії Володимир Путін попросив Раду федерації скасувати постанову від 1 березня про використання російської армії на території України, повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

«У вівторок, до відльоту до Відня з офіційним візитом, направив до Ради Федерації на ім'я голови верхньої палати Валентини Матвієнко листа, в якому з метою нормалізації обстановки і врегулювання ситуації в східних регіонах України, а також у зв’язку з початком тристоронніх переговорів з цього питання вніс до Ради Федерації пропозицію про скасування постанови Ради Федерації від 01 березня 2014 року №48-ФЗ «Про використання Збройних сил РФ на території України», – сказав Пєсков.

1 березня депутати Ради федерації Федеральних зборів Росії – верхньої палати російського парламенту – схвалили введення Збройних сил Росії на територію України. За це проголосували одноголосно всі 90 присутніх сенаторів, проти і таких, що утрималися, не було. За словами голови палати, до цього рішення «приєднуються» й відсутні сенатори. Сенатори говорили про «коричневу чуму», яка, на їхню думку, «захопила владу» в Києві.

XS
SM
MD
LG