Доступність посилання

ТОП новини

У Росії за репост або ретвіт можна буде потрапити під суд – ЗМІ


У Росії за цитування або ретвіт можна буде потрапити під суд. Про це пише газета «Известия».

Міністерство культури та Міністерства зв’язку і масових комунікацій не підтримали ініціативу Міністерства економічного розвитку Росії про те, щоб антипіратський закон поширювався тільки на повні літературні твори і не стосувався цитат, твітів та репостів у соціальних мережах.

Відомства послалися на Цивільний кодекс, який дозволяє «цитування творів в обсязі, виправданому метою цитування», без згоди правовласника при обов'язковій вказівці автора тексту. Таким чином, кожен конкретний спір, пов'язаний з цитуванням, може стати предметом розгляду в суді.

Розширену версію антипіратського закону найближчим часом внесуть на розгляд до Держдуми. В уряді переконані, що депутати ухвалять законопроект до закінчення весняної сесії.

У відповідь на коментарі експертів стосовно ухвалення антипіратського законопроекту заступник міністра зв’язку і масових комунікацій Росії Олексій Волін спростував інформацію про можливі судові позови за ревіти та репости.

За його словами, «норми, які визначають, що вважати некоректним запозиченням, плагіатом або піратством, уже давно діють у російському законодавстві і поширюються на інші середовища, крім Інтернету».

«Якщо автор твору або власник авторських прав вважає, що його права порушені, він подає заяви до суду. І не було ще жодного випадку, щоб суд ухвалив рішення, що цитата з якогось твору є його некоректним використанням. Ті ж самі норми і будуть поширені на Інтернет, тому що рішення про те, чи є запозичення коректним, ухвалюватимуться відповідно до наявної судової практики. Люди досить давно і багато використовують, цитують, посилаються, і ніяких проблем це не викликає. Просто ті ж самі норми будуть поширені і на Інтернет», – розповів телеканалу «Дождь» Олексій Волін.

XS
SM
MD
LG