Доступність посилання

ТОП новини

Інформаційна війна проти кримських мусульман переходить на практику – муфтій


Медресе в Сімферопольському районі обшукували озброєні люди в масках

У Духовному управлінні мусульман України «Умма» зазначають, що в Криму розпочалася інформаційна війна проти кримськотатарського населення.

«Уже понад десять днів в інформаційній сфері нагнітається обстановка, було випущено серію статей, проведено прес-конференцію, на якій представники релігійних та громадських організацій, а також «гості з Росії» відкрито звинувачували найавторитетніші мусульманські організації муфтія Криму та заявляли, що начебто в Криму виник ісламський екстремізм, який підтримує і фінансує Україна», – муфтій Духовного управління мусульман України, представник Ради духовних управлінь і центрів мусульман України Саїд Ісмаїлов.

На його думку, ця інформаційна війна вже переходить у практичну сферу, про що свідчить ситуація навколо медресе в селі Кольчугине Сімферопольського району, де у вівторок правоохоронці здійснили обшук.

Він також звернувся до представників мусульманської спільноти Криму, які, за його словами, виступають проти меджлісу та муфтіяту Криму і намагаються розколоти мусульманську громаду, із закликом не вчиняти таких дій проти своїх одновірців, особливо напередодні священного місяця Рамадану.

Сьогодні після п'ятигодинного обшуку в навчальному закладі медресе хафізів у селі Кольчугино Сімферопольського району педагога Айдера Османова відвезли в головне управління МВС у Криму, де допитували майже 2 години. Близько 6.30 години ранку, в медресе хафізів увірвалися невідомі люди в масках, озброєні автоматами. У будівлі ісламського навчального закладу на момент злому перебували 13 учнів і двоє викладачів. Усі вони спали.

Силовики потрапили в будівлю, вибивши вхідні двері і розбивши вікно. Будь-яких документів, які засвідчують особи, вони не пред'явили, постанов чи рішень суду, що дають право на обшук, не надали, на питання керівництва навчального закладу своїх пояснень не давали. Обшук проводили близько 30 людей, імовірно, представники ФСБ і працівники поліції. По завершенню обшуку люди в масках вилучили кілька комп'ютерів і відвезли на допит заступника директора медресе Айдера Османова. Крім цього озброєні люди увірвались з обшуками в кримськотатарську сім'ю.

XS
SM
MD
LG