Доступність посилання

ТОП новини

НАТО – на боці України, яка «перебуває на історичному зламі» – Расмуссен


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив про підтримку альянсом України, яка, за його словами, «перебуває на історичному зламі».

«Україна наразі перебуває на історичному зламі, а НАТО в цей складний час – на її боці», – заявив Расмуссен, відкриваючи засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ альянсу та голови українського МЗС Павла Клімкіна. За словами Расмуссена, деякі держави-союзниці вже надали Україні консультативну, матеріальну й технічну допомогу.

«Ми щойно домовилися щодо додаткових заходів, зокрема, щодо створення трастового фонду для зміцнення обороноздатності України. Зокрема, в такій важливій сфері, як командування та контроль, а також для допомоги в переадаптації до цивільного життя військових, що вийшли на пенсію», – додав генсекретар НАТО.

НАТО висунуло чотири вимоги до Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Андерс Фоґ Расмуссен також виступив із підтримкою мирного плану президента України Петра Порошенка.

Як повідомив перед зустріччю з представниками країн-членів альянсу міністр закордонних справ України Павло Клімкін, на сьогоднішньому засіданні сторони обговорять реалізацію мирного плану, а також допомогу українській армії з боку альянсу.

Раніше сьогодні генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що Росія веде проти України «новий тип війни».

XS
SM
MD
LG