Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: бойовики порушили перемир’я вже 59 разів


Із моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили зафіксовано 59 випадків його порушення з боку російських бойовиків, повідомило сьогодні Міністерство закордонних справ.

Унаслідок цих нападів загинуло 18 військовослужбовців, щодня зростає кількість поранених. За оперативними даними, які наводить МЗС, «терористи використовують режим незастосування сили для передислокації, відновлення технічного стану військової техніки, укріплення блок-постів».

Зокрема, лише протягом останньої доби «бойовики 13 разів обстрілювали з мінометів блокпости українських миротворців, а також здійснили низку нападів на аеродром міста Краматорська», мовиться в заяві.

МЗС нагадує, що український народ прагне миру та спокою, і в цьому його «твердо підтримують усі демократичні держави світу».

«Так само міжнародна спільнота поділяє категоричну вимогу України до Російської Федерації використати увесь вплив на бандитів з метою припинення ними насильства та складання зброї, перекрити коридори постачання зброї та бойовиків на територію України, встановити суворий контроль на державному кордоні і повернути російські війська з прилеглих до України регіонів до місць постійного базування», – мовиться також у заяві.

Саме реалізація російською стороною повного переліку очікуваних від неї дій створить необхідний ґрунт для повернення миру і безпеки на сході України, заявляють в МЗС.

Президент Петро Порошенко за своїм мирним планом оголосив минулої п’ятниці одностороннє припинення вогню. Деякі лідери сепаратистів, що діють на частинах територій Донецької і Луганської областей, заявляли, що підтримують його. Попри це, напади на українських силовиків тривають постійно. Українські військовики відкривають вогонь тільки у відповідь на напади.

XS
SM
MD
LG