Доступність посилання

ТОП новини

Російські найманці тікають із зони АТО – Міноборони


Російські найманці тікають з зони проведення антитерористичної операції у Луганській та Донецькій областях України. Про це мовиться у повідомленні на сайті Міністерства оборони України.

«Мають місце факти, що групи бойовиків з Автономної Республіки Крим та Кавказу залишають зону АТО. Причиною цього може бути завершення «контракту» або побоювання бойовиків, що Російська Федерація припинить їх підтримувати», – йдеться у повідомленні.

При цьому, у Міноборони зазначають, що обстановка у зоні АТО залишається напруженою.

«Не зважаючи на оголошення українською стороною режиму припинення вогню, ватажки терористичних банд продовжують проводити обстріли блокпостів та збройні напади на колони підрозділів силових структур України у Донецькій та Луганській областях. Мирний план президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України вкотре порушують в односторонньому порядку банди терористів. Так, впродовж вчорашнього дня бойовики кілька разів обстрілювали з автоматичних гранатометів станкових та мінометів один із блокпостів поблизу міста Слов’янськ», – повідомило в неділю Міноборони.

Президент України Петро Порошенко за підсумками наради з керівниками українських силових відомств 27 червня ухвалив рішення про продовження режиму припинення вогню ще на 72 години. Термін перемир’я вибігає 30 червня о 22:00.

Упродовж доби бойовики 12 разів порушували режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG