Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську люди чують вибухи і готують підвали


Жінка плаче поряд з її будинком, який був зруйнований під час бойових дій у Слов'янську, 30 червня 2014 року
Жінка плаче поряд з її будинком, який був зруйнований під час бойових дій у Слов'янську, 30 червня 2014 року

Луганськ – Попри перемир’я, що було оголошене президентом Петром Порошенком, на Луганщині не вщухають перестрілки, бойовики продовжують напади на українських силовиків. Жителі Луганська в понеділок знову слухали вибухи. А напередодні сепаратисти із спального району міста здійснили запуск ракети, ймовірно з переносного зенітно-ракетного комплексу.

Починаючи приблизно з 13:00 понеділка чути сильні вибухи з боку селища Металіст, де проходить умовна лінія фронту між угрупованням «ЛНР» та українськими силовиками.

Вибух було добре чути на залізничному вокзалі. Місцеві продавці пиріжків ще казали, мовляв, ось воно яке перемир’я.

Також у стороні вибухів видно густий чорний дим. Точно відомо, що у селищі Металіст в один із приватних будинків влучив снаряд. На щастя господиня будинку перебувала в іншій кімнаті і не постраждала.

Іншої інформації про можливих постраждалих поки що немає.

У Луганську жити стає все небезпечніше

Як розповів Радіо Свобода працівник Луганського залізничного депо, яке знаходиться на околиці міста, артилерійський осколок пробив один із вантажних вагонів. Це сталося напередодні. Також у неділю в іншому районі міста, біля захопленого гуртожитку Східноукраїнського університету бойовики запустили ракету. Про це повідомили місцеві жителі, які бачили ракету. На їхню думку, бойовики цілили у пасажирський літак. Збити його вони не змогли.

Гуртожиток університету займають бойовики «ЛНР», яке в Україні визнане терористичною організацією. Поблизу вони проводять свої тренування. За повідомленням місцевих ЗМІ, на даху гуртожитку розміщено переносний зенітно-ракетний комплекс «Ігла».

Про пуск ракети люди повідомили у міліцію. Там звернення зареєстрували. Але перевірити даний факт не можуть, адже гуртожиток зайнятий бойовиками, повідомили у прес-службі обласного управління МВС.

У понеділок бойовики «ЛНР» прийшли на «Луганський електромашинобудівний завод». Щоб залякати співробітників, вони використовували світло-шумові гранати, стріляли в повітря. За попередньою інформацією, на заводі сепаратисти шукали членів «Правого сектору». Чи взяли когось у полон, наразі не відомо.

Луганці облаштовують підвали під бомбосховища

Людей на вулицях дуже мало. Луганці без потреби зі своїх квартир не виходять. Хто живе у приватному секторі і має погреб, про всяк випадок вже облаштував собі своєрідне бомбосховище з меблями, запасами харчів, води та теплими речами.

Чимало жителів поїхало з міста. Зараз на вокзалі біля кас вже немає черг. У понеділок на вокзалі я бачив велику групу дітей, які збиралися сісти на потяг.

Містом курсує громадський транспорт. Але водії скаржаться, що бракує пасажирів.

Родина ховається в підвалі свого будинку, Слов'янськ, 25 червня 2014 року
Родина ховається в підвалі свого будинку, Слов'янськ, 25 червня 2014 року

Військові готові звільнити Рубіжне і Сєверодонецьк – журналіст

Ще одна лінія фронту проходить поблизу міст Лисичанськ, Кремінна, Сєверодонецьк, Рубіжне. Як повідомив громадський активіст та журналіст, житель Сєверодонецька Олексій Свєтіков, ніч у Сєверодонецьку пройшла тихо.

Стрільба велася тільки на блокпосту в Кремінній, на виїзді в сторону Красного Лиману. Там відбуваються раптові атаки бойовиків. Блокпосту, як написав Олексій Свєтіков, явно потрібен тепловізор, аби зустрічати сепаратистів в повній бойовій готовності.

У Лисичанську бойовики готувалися, що їх будуть штурмувати. Спостерігалося переміщення військової техніки бойовиків.

За словами Олексія Свєтікова, командування збройними силами, які дислокуються в Луганській області, запевняє, що після завершення перемир’я негайно звільнить від сепаратистів міста Рубіжне і Сєверодонецьк.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG