Доступність посилання

ТОП новини

Луганськом знову пройшла колона військової техніки


Влад Шевченко

Луганськ – Представники угруповання «ЛНР», яке Україна визнала терористичною організацією, створюють надзвичайну слідчу комісію, яка займатиметься збиранням фактів протиправних дій з боку українських силовиків. Для цього сепаратисти навіть ухвалили спеціальний закон, який регулюватиме діяльність цієї комісії. Між тим на території, яку контролюють проросійські бойовики, ніхто не гарантує людині збереження її прав та свобод. Тут продовжується мародерство і викрадення людей.

У вівторок вночі одна з веб-камер на в’їзді до Луганська зафіксувала просування колони військової техніки у складі кількох вантажівок і танка. Техніка їхала зі краснодонського напрямку, тобто з боку пропускного пункту Ізварине. Як відомо, в українських прикордонників зараз проблеми щодо контролю цього пункту пропуску.

Втім, достеменно невідомо, чи це нова партія техніки із-за кордону чи, можливо, як раніше припускали, сепаратисти навмисно катаються містом, створюючи ілюзію накопичення сил.

Напередодні ж у Луганську вже традиційно було чутно вибухи зі сторони селища Металіст – там проходить умовна лінія фронту між силами АТО та проросійськими бойовиками.

Сепаратисти нададуть Росії факти злочинів українських силовиків

Реакції угруповання «ЛНР» на відновлення активної фази АТО поки що немає.

Напередодні ж відбулося зібрання так званої «верховної ради ЛНР». На ньому ухвалено кілька законів – «Про громадські об’єднання», «Про професійні спілки» «Про прокуратуру» та «Про надзвичайну слідчу комісію при верховній раді «ЛНР», а також «Закон про вибори депутатів верховної ради ЛНР».

На засіданні «міністр юстиції» «ЛНР» Денис Козаріз зазначив, що надзвичайна слідча комісія збиратиме факти нібито протиправних дій українських силовиків, і всі зібрані матеріли буде передано Росії в якості доказів «геноциду, розв’язаного проти народу ЛНР».

У полоні помер голова луганської «Просвіта» – журналіст

Напередодні ввечері з’явилася інформація, що нібито у будівлі СБУ, яку утримують сепаратисти, помер керівник обласного відділення громадської організації «Просвіта», історик Володимир Семистяга. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав луганський журналіст Всеволод Філімоненко.

За його даними, у Володимира Семитяги зупинилося серце. Щоправда підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Громадський діяч відомий своїми проукраїнськими поглядами, неодноразово брав участь у луганському Євромайдані. Семистяга не боявся ходити у вишиванці вулицями Луганська, вже після захоплення влади проросійськими бойовиками.

Напали на керівника Луганської торгово-промислової палати

Люди у масках і з автоматами скоїли напад на керівника Луганської регіональної торгово-промислової палати Сергія Кириченка, повідомляють ЗМІ. Його викинули з машини, вдарили прикладом автомата по голові. Нападники пояснили, що забирають машину за законами військового часу. Це сталося 29 червня, але про інцидент стало відомо лише зараз.

Раніше торгово-промислова палата негативно оцінювала рішення бойовиків з першого липня стягувати податки не до бюджету України, а угруповання «ЛНР». Також Кириченко виступав проти мародерства і навіть відкрив гарячі телефонні лінії, на які телефонували постраждалі підприємці.

А у місті Рубіжному тим часом сепаратисти захопили автозаправну станцію «Укрнафти» і продавали бензин А-92 по 12 гривень. Вишикувалася черга із автомобілів і людей з каністрастми. За оцінками місцевих журналістів, таким чином була забезпечена виплата зарплата «бойовикам», які контролюють Рубіжне.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG