Доступність посилання

ТОП новини

Верховну Раду закликали працювати без канікул


Військові не мають канікул, тому не повинні відпочивати і депутати – з такими гаслами під Верховною Радою зібралися кияни. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти вимагали від головного законодавчого органу України працювати без канікул і ратифікувати Угоду про асоціацію з Європейським союзом.

Окрім того, активісти просять внести до порядку денного низку необхідних законів. Зокрема, активісти наполягають на ухваленні реформ вищої освіти, прокуратури, виборчої системи, а також антикорупційної й адміністративної реформ. Окрім того, кияни вимагають визнати Римський статут та юрисдикцію Міжнародного кримінального суду на території України. Громадський активіст Андрій Андрушків переконаний, що це допоможе реформувати українське судочинство.

«Це дозволить судити людей за злочини на Майдані, і так само судити за всі інші злочини, які будуть скоєні в Україні людьми, які захочуть бути подібними на Януковича», – додає активіст.

Мітингувальники планують приходити під стіни Верховної Ради доти, допоки не будуть ухвалені необхідні закони реанімаційного пакету реформ.

Цей тиждень мав би бути останнім пленарним у роботі парламенту, після цього депутати мали б піти на канікули. Рішення про продовження роботи Верховна Рада наразі не ухвалювала.

XS
SM
MD
LG