Доступність посилання

ТОП новини

Парламент скасував податки на ліки, каски і бронежилети


Верховна Рада скасувала ввізне мито і звільнила від податку на додану вартість засоби індивідуального захисту та ліки. За відповідний законопроект проголосував 261 депутат.

Таким чином, на час проведення АТО чи запровадження воєнного стану, звільняються від податку на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України касок та бронежилетів. Також від оподаткування звільняються лікарські засоби та медичні вироби.

Як повідомив Радіо Свобода речник АТО Олексій Дмитрашківський, українські військові у зоні проведення антитерористичної операції наразі забезпечені усім необхідним.

Сьогодні українські силовики встановили контроль над трьома населеними пунктами на Донбасі, захопленими раніше сепаратистами – Закотним, Старим Караваном та Брусівкою.

Прикордонники і українській військові відбили також пункт пропуску «Довжанський» на кордоні з Росією у Луганській області.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

XS
SM
MD
LG