Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина братиме участь у будівництві «Південного потоку»


Угорщина будуватиме свою частину газопроводу «Південний потік», який є проектом російського «Газпрому» і йде в обхід України. Як заявив угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан, «той, хто сказав, що ми не повинні будувати «Південний потік», має запропонувати альтернативу щодо того, як ми маємо жити без енергетики».

Ця заява Орбана підтверджують розбіжності у Євросоюзі щодо цього газогону. Раніше Єврокомісія закликала країни співдружності протистояти тиску Росії у питанні будівництва «Південного потоку», заявивши, що контракт з «Газпромом» підписаний з порушенням правил конкуренції.

Минулого місяця Болгарія заморозила будівництво цього газопроводу. Але австрійська енергетична компанія OMV і російський «Газпром» підписали контракт на будівництво австрійської частини трубопроводу «Південний потік», який повинен постачати природний газ до Європи в обхід України.

Підписання відбулося 24 червня перед переговорами у Відні між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Австрії Хайнцем Фішером, які обговорювали «Південний потік» і кризу в Україні.

OMV стверджує, що проект сприятиме зміцненню безпеки енергетичних поставок до Європи.

Україна виступає категорично проти цього проекту.

XS
SM
MD
LG