Доступність посилання

ТОП новини

Запровадження воєнного стану спричинить паузу в АТО – Парубій


Секретар РНБО Андрій Парубій
Секретар РНБО Андрій Парубій

Запровадження воєнного стану на сході Україні спричинить паузу в проведенні антитерористичної операції. Саме тому наразі його запроваджувати недоречно. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій в ефірі програми «Свобода слова».

«Якщо ми будемо впроваджувати воєнний стан, то це повністю змінить структуру управління, його логіку. Для ефективності проведення операції це буде неприпустима пауза», – сказав Парубій.

У вівторок у Верховній Раді фракції «Свобода» і «Батьківщина», а також парламентська група «Суверенна європейська Україна» наполягали на запровадженні воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.

Тим часом уповноважена президента зі врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко раніше сьогодні на запитання, чи планує президент України запроваджувати воєнний стан на сході України, чітко не відповіла, а лише зауважила, що «відновлене АТО, і це рішення підтримується і військовими, і цивільним населенням».

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

(Відео користувача YouTube Телеканал ICTV)

XS
SM
MD
LG