Доступність посилання

ТОП новини

Росія може почати відкриту агресію проти України будь-якої миті – секретар РНБО


Росія може будь-якої миті почати відкриту військову агресію проти України. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій в ефірі програми «Свободи слова».

«Ми розуміємо, що може бути задіяне безпосереднє висунення російських військ. І ми розуміємо, що це може статись у будь-який момент і в будь-яку ніч. Проте це не має бути для нас стримуючим фактором для того, щоб ми захищали свою землю, свою територію і своїх людей від російських бойовиків, російських мародерів, які діють на сході», – сказав Парубій.

Сьогодні українські силовики встановили контроль над трьома населеними пунктами на Донбасі, захопленими раніше сепаратистами: Закотним, Старим Караваном та Брусівкою.

Прикордонники і українській військові відбили також пункт пропуску «Довжанський» на кордоні з Росією у Луганській області.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

США висловили підтримку щодо рішення про відновлення АТО.

Російський президент Володимир Путін заявив, що цим рішенням Петро Порошенко взяв на себе відповідальність за відновлення бойових дій в Україні.

Як повідомляють міжнародні інформаційні агенції з посиланням на французьких дипломатів, 2 липня має відбутися зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Франції і Німеччини, на якій обговорюватимуть ситуацію на сході України.

XS
SM
MD
LG