Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Київради вимагають розслідувати факти корупції на «Київському бронетанковому заводі»


Депутати Київської міськради вимагають від правоохоронних органів розслідувати факти корупції на «Київському бронетанковому заводі». Як повідомив голова комісії міськради з питань дотримання законності і боротьби з корупцією Ігор Мосійчук, мова іде про корупційні схеми закупівлі і розкрадання державних коштів, що їх здійснює керівництво заводу.

За даними комісії, у червні 2014 року керівники заводу не за призначенням використали отримані державні кошти у сумі 61 мільйон гривень.

«Завдання було – виготовлення і реконструкції БТР-3Є, які призначались для потреб Національної гвардії України. Такої техніки наразі найбільше потребують наші війська, батальйони у зоні АТО. Замість цільового використання коштів завод провів закупівлю товарів у сумнівних фірм. Через таку розтрату державних коштів у бронетанкового заводу виникла заборгованість перед банком за попередній кредит», – повідомив Мосійчук.

Комерційний банк, згідно з законодавством, може вимагати визнати завод банкрутом, сказав Мосійчук.

Комісія Київради з питань дотримання законності і боротьби з корупцією ініціює розслідування фактів розкрадання державних коштів, які здійснило керівництво «Київського бронетанкового заводу». Депутати пропонують заарештувати рахунки заводу і провести розслідування щодо діяльності керівників заводу.

На думку Мосійчука, враховуючи той факт, що на сході України проходить активна фаза антитерористичної операції і її учасники потребують належного технічного забезпечення, керівництво заводу може бути притягнене до суду за саботаж державної програми підтримки Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG