Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відкрила кримінальне провадження проти керівника прикордонслужби Росії


Стосовно керівника прикордонслужби Росії Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження, заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Сьогодні СБУ, наш слідчий відділ у Луганській області розпочав кримінальне провадження за всі ті факти, про які знає вся світова спільнота та громадяни України. Відповідно до законодавства України, Кримінально-процесуального кодексу нашої держави розпочато кримінальне провадження стосовно керівника прикордонної служби Росії. Він має посаду першого заступника директора Федеральної служби безпеки Росії, генерал-полковник», – сказав Наливайченко.

За його словами, керівнику прикордонної служби Росії будуть інкримінувати «фінансування і підтримку тероризму на території України, незаконне переправлення зброї для використання терористичними організаціями в Донецькій та Луганській областях».

Наливайченко також заявив, що Україна звертатиметься до міжнародних партнерів із тим, щоб вони сприяли проведенню допиту зазначеної особи.

Раніше сьогодні секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що з Росії до України направляють вантажі зі зброєю і бойовиками під виглядом гуманітарної допомоги. За його словами, українські прикордонники продовжують фіксувати прориви бойовиків на українсько-російському кордоні.

XS
SM
MD
LG