Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: мій наказ в силі – звужувати кільце навколо терористів


Президент Петро Порошенко заявляє про концентрацію бойовиків у великих містах на сході України. Про це він заявив, коментуючи звільнення Слов’янська силами українських військових.

«Я дуже далекий від ейфорії. Ситуація дуже важка. Терористи зараз окопуються у великих містах. Попереду ще чимало випробувань. Мій наказ в силі – звужувати кільце навколо терористів. Продовжувати операцію із звільнення Донецької та Луганської областей», – зазначив Порошенко.

«Очищення Слов’янська від озброєної до зубів банди нелюдів має величезне символічне значення. Це – початок перелому в боротьбі з бойовиками за територіальну цілісність України. За повернення до нормального життя Донбасу, як невід’ємної частини нашої великої, сильної, європейської країни», – сказав президент.

«Я вже дав всі необхідні накази щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям Слов’янська та інших населених пунктів, які конче її потребують зараз. Зокрема, літаки та автоколони з продуктами вже вирушили до Слов’янська. Вже сьогодні в місто мають бути доставлені: хліб, вода, цукор, тушонка. Крім того, я віддав доручення, щоб розпочала роботу служба з відновлення енерго- та водопостачання для забезпечення нормального життя в місті. Також, негайно мають доставити людям пенсії, стипендії, інші державні виплати», – йдеться в заяві глави держави.

У суботу українські силовики в перебігу активної фази АТО звільнили від бойовиків Краматорськ і Слов'янськ Донецької області.

XS
SM
MD
LG