Доступність посилання

ТОП новини

Глазьєв і Царьов можуть розповісти про російську «Золоту осінь» – Наливайченко


Інформацію про плани російської операції «Золота осінь» з дестабілізації ситуації у 8 регіонах України можуть повідомити Сергій Глазьєв і Олег Царьов. Про це заявляє голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

«Кримінальне провадження щодо Глазьєва (радника президента Росії Сергія Глазьєва) і розшук Царьова (народного депутата, лідера сепаратистського руху «Південний схід», який називає себе спікером «об’єднаного донецько-луганського парламенту» проросійських сепаратистів Олега Царьова) спрямовані на те, щоб саме від них на допитах отримати вичерпну інформацію, що це за операція «Золота осінь», хто її планує, хто має намір фінансувати», – сказав Наливайченко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Раніше секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що Росія планує дестабілізувати ситуацію у восьми областях України на сході та півдні. За його словами, йдеться про Луганську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Одеську та Харківську області. Парубій наголосив, що Росія прагне «зробити з країни зону дестабілізації».

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо радника президента Росії Сергія Глазьєва за статтею про публічні заклики до розв'язування військового конфлікту.

Народного депутата, співголову так званого «Народного фронту Новоросії» Олега Царьова оголошено у державний розшук.

XS
SM
MD
LG