Доступність посилання

ТОП новини

Римські українці закликали російських туристів підтримати Україну


Акція на підтримку України, Рим, 6 липня 2014 року
Акція на підтримку України, Рим, 6 липня 2014 року

Українська спільнота в Римі провела в неділю маніфестацію проти російської агресії та кремлівської пропаганди. Акція відбулася на площі біля римського Пантеону – одному з найвідоміших історичних місць, яке масово відвідують туристи.

Понад півсотні учасників мітингу під синьо-жовтими прапорами розгорнули антипутінські гасла: «Терорист Путін руйнує Україну! Зупинімо його!» Перехожим роздавали листівки англійською та італійською мовами із закликом не вірити російській пропаганді. Промовці інформували про своє бачення ситуації в Україні, зокрема, на Донбасі.

А серед російських туристів, які влітку масово курсують Італією, поширювали листівки російською мовою з проханням читати українські сайти російською мовою. Також росіян та інших іноземців закликали підтримати Україну та її народ.

«Путін – новий Гітлер для Європи. Це повинні зрозуміти всі європейці!» – заявив під час виступу голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький.

Учасники акції влаштували також флешмоб: переодягнені у форму проросійських найманців чоловіки цілили автоматом у дівчат з українськими вінками на голові. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять загиблих українських силовиків.

Біля манфестанців зупинялися російські туристи, деякі з них вигукували образливі слова на адресу українців. Ті зі свого боку намагалися не реагувати, щоб не створювати конфліктних ситуацій.
Протягом двогодинного мітингу під спекотним римським сонцем демонстранти зібрали 645 євро на допомогу переселенцям в Україні.

Акції на підтримку України відбуваються майже щонеділі і в інших містах Італії.

XS
SM
MD
LG