Доступність посилання

ТОП новини

Олланд і Обама: Путін має натиснути на проросійських сепаратистів в Україні


Президенти Франції Франсуа Олланд (ліворуч) і США Барак Обама
Президенти Франції Франсуа Олланд (ліворуч) і США Барак Обама

Президенти Франції Франсуа Олланд і США Барак Обама закликали президента Росії Володимира Путіна натиснути на проросійських сепаратистів на сході України, щоб вони розпочали переговори з Києвом. Прес-служба Єлисейського палацу інформує, що Олланд і Обама говорили з Путіним телефоном 45 хвилин і закликали його зміцнити контроль над російсько-українським кордоном.

За повідомленням Білого дому, американський і французький лідери вважають, що Європа має запровадити наступні санкції проти Росії, якщо Москва не вдасться негайно до заходів з деескалації кризи на сході України.

За цим же повідомленням, Обама сказав Олланду, що за відсутності з боку проросійських сепаратистів намагань сісти за стіл переговорів або їхньої відмови від припинення вогню США поважають відповідальність України за підтримку порядку і захист населення.

7 липня проросійські бойовики підірвали три мости, які ведуть до Донецька. Вибухи сталися на тлі зусиль українських силовиків завершити повну блокаду Донецька та Луганська. Сепаратисти розпочали перегрупування в цих двох обласних центрах сходу України – після того, як урядові війська відновили контроль над Слов’янськом та багатьма іншими населеними пунктами Донеччини.

XS
SM
MD
LG