Доступність посилання

ТОП новини

Росія скликає засідання ОБСЄ щодо ситуації в Україні


Росія попросила Організацію з безпеки і співпраці в Європі скликати екстрене засідання для обговорення гуманітарної ситуації на сході України, повідомив представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін.

За його словами, Росія також внесла через швейцарське головування проект рішення постійної ради, в якому міститься вимога негайно припинити воєнні дії в Донецькій і Луганській областях і вивести українські сили із зони конфлікту.

Келін додав, що «уряд України має створити гуманітарні коридори для цивільних осіб і негайно дозволити допуск продовольства та інших різновидів гуманітарної допомоги».

Президент України Петро Порошенко напередодні затвердив плани спецоперацій зі звільнення зайнятих озброєними сепаратистами Луганська і Донецька. Як заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль, Донецьк і Луганськ будуть взяті в блокаду, щоб змусити бойовиків здатися.

Представник РНБО Андрій Лисенко сьогодні також заявив, що з початку військової операції на сході України територія, підконтрольна збройним сепаратистам, зменшилася вдвічі. За його словами, в ніч на вівторок повністю звільнили місто Костянтинівку Донецької області, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Як тільки українські силовики зайшли в Слов’янськ, вони почали роздавати продовольство і воду.

Як заявили в МВС, сили антитерористичної операції мають намір створити гуманітарні коридори для виходу мирних жителів з Луганська і Донецька.

XS
SM
MD
LG