Доступність посилання

ТОП новини

Захоплена бойовиками льотчиця Надія Савченко перебуває в СІЗО в Росії – сестра


Надія Савченко
Надія Савченко

Віра Савченко, молодша сестра захопленої сепаратистами льотчиці Надії Савченко, повідомила сьогодні Радіо Свобода, що Надія перебуває в ув’язненні на території Росії. Як повідомив Вірі російський адвокат Надії, вона нині під вартою у слідчому ізоляторі в місті Воронежі.

За словами сестри, в Росії Надію Савченко підозрюють у причетності до загибелі двох російських журналістів під час антитерористичної операції в Україні. Як сказав адвокат, який зв’язався з сестрою, Надія Савченко перебуває в Росії ще від 23 червня.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів біля міста Щастя під Луганськом 18 чи 19 червня.

​17 червня в селищі Металіст під Луганськом загинули працівники Всеросійської держтелерадіокомпанії Ігор Корнелюк і Антон Волошин. За повідомленнями, вони потрапили в Україну нелегально і працювали серед бойовиків під час їхніх нападів на українські війська. За словами українських силовиків, російські журналісти надавали інформаційний супровід одній із терористичних груп. Обидва загинули, потрапивши під обстріл разом із групою бойовиків, які атакували позиції українських силовиків.

​(Відео допиту Надії Савченко невдовзі після захоплення її бойовиками угруповання «ЛНР», яке в Україні визнане терористичним)

Заголовок останньої публікації Ігора Корнелюка на сайті російського державного телеканалу «Вести» був такий: «Україна: в селищі Щастя карателі вирізали майже все місцеве населення». Вже після загибелі кореспондента і заголовок, і сам текст репортажу підмінили на нейтральніший.

Надія Савченко
Надія Савченко

XS
SM
MD
LG