Доступність посилання

ТОП новини

Накажуть, дійду до кордону – комбат «Артемівська»


Командир батальйону розповів про бої в Артемівську і допомогу місцевих мешканців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:11 0:00

Контроль над усіма адміністративними будівлями і взаємодія з цивільним населенням – так охарактеризував свої перші кроки на посаді голови райадміністрації Артемівська командир однойменного батальйону Костянтин Матейченко.

Попри те, що військові увійшли до міста, стрілянина тут триває. За два дні бойовики обстріляли будівлю міськради, гуртожиток, де зупинилась Нацгвардія, і місцеву військову частину. Також силовикам вдалось вибити сепаратистів із приміщення прокуратури, де у них був штаб.

«Близькість Горлівки дає про себе знати. Приїжджають звідти і намагаються зіпсувати «картинку» того, що Артемівськ взяли. Але це вже ні на що не вплине. І те, що ми маємо, – тенденцію до перемоги, – вона безповоротна», – заявив Матейченко.

Комбат розповів, що місцеве населення підтримує військових. Матейченко повідомив, що люди всіляко допомагають силовикам: продуктами, облаштуванням блокпостів, інформацією.

Водночас командир батальйону запевнив, що він і його підопічні на досягнутому не збираються зупинятись.

«Мені кажуть: от, ти добрався до Артемівська і далі не підеш. Як можна так думати? Ну добре, далі відійде фронт, і що виходить? Я у себе вдома, а там далі проблеми і трагедії? Накажуть, я дійду до кордону», – пояснив Матейченко.

Українські військові, які беруть участь в антитерористичній операції, протягом останніх днів звільнили від проросійських бойовиків Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, Артемівськ, Дружківку, Сіверськ і кілька інших населених пунктів на сході країни.

Проросійські бойовики далі контролюють Донецьк, Луганськ, Горлівку і кілька менших міст. Українські силовики продовжують антитерористичну операцію.

XS
SM
MD
LG