Доступність посилання

ТОП новини

Жителів Дніпропетровщини застерігають від поїздок на роботу до Росії


Штаб національного захисту Дніпропетровщини закликає жителів області не їздити на роботу до Росії. В оприлюдненій у п’ятницю заяві ця організація просить земляків бути пильними, якщо їм пропонують підозрілу роботу.

Як повідомив керівник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза, уночі на блокпосту в місті Підгородньому, що під Дніпропетровськом, був зупинений мікроавтобус з 11 жителями Кривого Рогу. Всі вони мали тілесні ушкодження.

«Спочатку ці люди запевнили, що їздили на екскурсію до Харкова. Проте у ході допиту зізналися, що намагалися виїхати до Росії на роботу, але там їх побили», – повідомили в штабі.

За даними зі штабу, у молодиків взяли відбитки пальців та поставили їх на облік. Правоохоронні органи обіцяють їх відстежувати, щоб «попередити можливі сепаратистські прояви». Також цими молодими людьми зацікавився військкомат: найближчим часом їх перевірять за списками.

«Химерна перспективна робота в Росії може виявитися пасткою для українських юнаків. По приїзду до місця призначення молоді люди потрапляють у полон та відсилаються до зони АТО на підмогу терористам», – заявили в штабі.

У Донецьку, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, озброєні проросійські сепаратисти оголосили про загальну мобілізацію чоловіків. Багато донеччан побоюються з’являтися в публічних місцях, оскільки не хочуть бути силоміць «мобілізованими».

XS
SM
MD
LG