Доступність посилання

ТОП новини

Створені три коридори для виходу населення із зони АТО – Бурбак


Максим Бурбак
Максим Бурбак

Міністр інфраструктури Максим Бурбак заявляє, що для виходу населення із зони проведення антитерористичної операції на сході України створено три транзитні коридори.

«Державні пункти на цих транзитних коридорах знаходяться у місті Красноармійськ (Донецька область), місті Сватове (Луганська область) і місті Барвінкове (Харківська область). Там є намети», – сказав міністр в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, із зони АТО можна виїхати безкоштовно. «Я розумію, що, може, десь є якісь спекуляції, тому прошу відразу повідомляти нам – ми готові відреагувати оперативною. Таку інформацію я з мережі інтернет і з Facebook теж отримав, тому відразу дав доручення, щоб її перевірили», – додав він.

За словами Бурбака, за детальнішою інформацію про те, як виїхати, люди можуть звертатися на гарячу урядову лінію. «Там відразу ж нададуть інформацію стосовно того, куди, як і де людина може виїхати, де вона може зупинитися, і де вона може знайти будь-яку інформацію», – сказав міністр.

Водночас, за його словами, там, де вже звільнені території, потрібно «підтримати заклик прем’єр-міністра Арсенія Яценюка стосовно того, щоб люди вже поверталися на свої місця і починали відбудовувати» міста.

Українські військові, які беруть участь в антитерористичній операції, протягом останніх днів звільнили від проросійських бойовиків Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, Артемівськ, Дружківку, Сіверськ і кілька інших населених пунктів на сході країни.

Проросійські бойовики далі контролюють Донецьк, Луганськ, Горлівку і кілька менших міст. Українські силовики продовжують антитерористичну операцію.

XS
SM
MD
LG