Доступність посилання

ТОП новини

Мінінфраструктури: збитки в зоні АТО сягають понад мільярда гривень


Максим Бурбак
Максим Бурбак

У зоні проведення антитерористичної операції збитки сягають понад мільярда гривень, повідомив в ефірі Радіо Свобода міністр інфраструктури Максим Бурбак.

«Де можливо, ми вже робимо інвентаризацію всіх наших об’єктів стосовно збитків, які нанесені. Я вам відразу можу сказати, що це по лінії Міністерства інфраструктури сума більше мільярда. У зв’язку тим, що зараз теж відбуваються події і дії у зоні АТО, то цифра не зменшиться, як би мені цього не хотілося. Але наших сил і можливостей, міністерства вистачить для того, щоб все це відремонтувати якнайшвидше», – сказав Бурбак.

За його словами, за даними представника служби автомобільних доріг Донецької області, в регіоні пошкоджені близько 800 кілометрів доріг. «Це магістральних шляхів. Тобто за те, що відповідає Міністерство інфраструктури. На шляхи потрібно 480 мільйонів попередньо», – заявив Бурбак.

Як заявив міністр, він жорстко боротиметься з можливими проявами корупції при виділенні коштів. «У мене сьогодні була апаратна нарада у міністерстві. І я там зустрічався з місцевими чиновниками. Відразу я хотів би попередити: якщо хтось навіть припускає собі думку, що він десь щось умикне з цих грошей, яких немає, які ще треба знайти, потім направити туди і все це відбудувати, то я кажу, що начувайтеся! Отакого не буде: кому війна, а кому мати рідна! Тут це не спрацює. Це буде відповідальність кожного керівника за свій колектив, щоб не повторилося, що гроші розікрали», – наголосив Бурбак.

За його словами, міністерство запустило процедуру інвентаризації пошкоджених об’єктів. «Для цього я і виїжджав туди. Тому що спочатку були цифри одні, потім, коли подивився на очі і помацав, вони стали удвічі меншими», – каже міністр.

Антитерористична операція проти проросійських бойовиків на сході України триває з квітня цього року.

XS
SM
MD
LG