Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: «терористи не дозволяють місцевим мешканцям залишати захоплені міста»


Міністр оборони України Валерій Гелетей у Слов’янську в день звільнення міста від бойовиків угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, 5 липня 2014 року
Міністр оборони України Валерій Гелетей у Слов’янську в день звільнення міста від бойовиків угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, 5 липня 2014 року

«Терористи не дозволяють місцевим мешканцям залишати захоплені міста», – заявили в суботу в Міністерстві оборони з приводу становища в зоні проведення антитерористичної операції.

«Ймовірно, що їх планують використовувати для прикриття своїх угруповань як «живий щит» у протистоянні зі Збройними силами України», – заявляють у Міноборони.

Військові також не виключають, що «під виглядом колони біженців можливий відхід бойовиків на територію Російської Федерації».

За їхніми даними, найбільш загострена обстановка зберігається станом на суботу в містах Донецьку, Луганську, Горлівці, Сніжному, Сєверодонецьку, Антрациті і Краснодоні.

Крім того, в міністерстві наголошують, що бойовики продовжують обстріли житлових кварталів з метою дискредитації підрозділів АТО, а також обстрілюють позиції українських військових та прикордонників у прикордонній смузі.

Раніше Росія кілька разів скаржилася на влучання снарядів чи мін із українського боку кордону по російській території. В кількох із таких випадків українські силовики відповідали, що не вдавалися до артилерії, тобто постріли здійснили самі проросійські сепаратисти, які теж мають власну артилерію. Крім того, українські військові припускають, що сепаратисти свідомо ведуть обстріли українських позицій із боку російського кордону, щоб спровокувати вогонь у відповідь у напрямку Росії.

XS
SM
MD
LG