Доступність посилання

ТОП новини

Байден: США готові активізувати зусилля для мирного врегулювання ситуації на Донбасі


Джозеф Байден, віце-президент США
Джозеф Байден, віце-президент США

Президент України Петро Порошенко провів консультації з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, під час яких співрозмовники обговорили подальші спільні кроки з деескалації ситуації на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба президента.

«Сполучені Штати готові активізувати міжнародні зусилля для пошуку шляхів мирного врегулювання», ­– сказав Джозеф Байден українському президенту.

У перебігу бесіди йшлося про тісну координацію дій між Україною та США, а також європейськими партнерами. Президент України зазначив, що трансатлантична солідарність у подальших зусиллях є ключовою.

Петро Порошенко висловив вдячність Сполученим Штатам за підтримку, а також за готовність до подальших зусиль, зокрема, на міжнародній арені, з метою гарантування територіальної цілісності і недоторканності кордонів України задля встановлення миру і стабільності.

Віце-президент США також висловив співчуття народові України через численні втрати серед українських військових внаслідок обстрілів з систем залпового вогню «Град» російського походження.

У п'ятницю табір сил АТО біля села Зеленопілля зазнав обстрілу «Градів» з боку кордону Росії, 19 військових загинули, десятки були поранені.

XS
SM
MD
LG