Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не їде на фінал Кубка світу з футболу до Бразилії, де Путін і Меркель говоритимуть про Україну


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Президент України не братиме участі в церемонії закриття Чемпіонату світу з футболу, повідомила в ніч на неділю прес-служба голови держави.

Петро Порошенко, так само, як і голови інших держав, отримав запрошення від президента Бразилії Ділми Руссефф на церемонію закриття Чемпіонату, що відбувається в цій країні. Однак із огляду на ситуацію, яка сьогодні існує в Україні, голова держави вважає для себе неможливим відвідування фіналу Кубка світу, мовиться в повідомленні.

У суботу прес-секретар президента Бразилії повідомляв, що Порошенко прийняв запрошення взяти участь у фіналі Кубка світу з футболу в Ріо-де-Жанейро, що відбудеться в неділю. При цьому, за словами речника, Петро Порошенко мав бути присутній на спеціальному обіді, організованому керівництвом Бразилії до завершення Чемпіонату світу з футболу для гостей із-за кордону, разом із президентом Росії Володимиром Путіним.

Тим часом прес-секретар голови російської держави Дмитро Пєсков заявляв у суботу, що на зустрічі у Бразилії з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, яка теж перебуватиме там, Володимир Путін обговорить ситуацію в Україні. «Окрема зустріч (Путіна і Меркель – ред.) запланована, вона готується», – сказав Пєсков. При цьому не повідомляли, чи планувалася спершу участь у цій розмові й українського керівника.

В Україні відбувається активна фаза антитерористичної операції проти проросійських збройних сепаратистів, які мають широку підтримку Росії, в тому числі важкими озброєннями і особовим складом. Останніми днями бої за визволення окупованих сепаратистами територій частини Донецької й Луганської областей загострилися.

XS
SM
MD
LG