Доступність посилання

ТОП новини

Росія не пускає українського консула до Надії Савченко – МЗС


Російська сторона досі не допускає українського консула до полоненої льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в СІЗО у російському місті Воронежі.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«Ми знову ми маємо справу з тим, що слова російської сторони розходяться з діями. Сьогодні впродовж цілого ранку і досі український консул продовжує перебувати в місті Воронеж, фактично намагається штурмувати СІЗО № 3, де перебуває громадянка України (Савченко), але безуспішно. Російська сторона досі не допустила українського консула провідати громадянку України Надію Савченко», – повідомив він.

За його словами, МЗС України продовжить вживати всіх заходів для звільнення Савченко, в тому числі шляхом максимального залучення уваги міжнародного співтовариства.

Учора голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов запевняв міністрів закордонних справ України, Німеччини і Франції, що Москва надає представникам посольства України доступ до затриманої Надії Савченко.

Військова льотчиця Савченко була захоплена сепаратистами в полон в зоні АТО на сході України в середині червня. Минулого тижня з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхній напад на українських військових. Українська влада заявляє, що Савченко викрали терористи на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG