Доступність посилання

ТОП новини

Савченко розповіла, що до Росії її вивезли у наручниках і з мішком на голові


Надія Савченко перебуває у СІЗО російського Воронежа
Надія Савченко перебуває у СІЗО російського Воронежа

Українська військова льотчиця Надія Савченко, яку утримують у російському Воронежі, під час зустрічі з українським консулом підтвердила, що до Росії її вивезли силоміць з мішком на голові. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

«Надія Савченко підтвердила, що без її згоди її було незаконно вивезено з території України з мішком на голові та в наручниках. При цьому викрадачі змінили кілька машин. Протестуючи проти незаконного вивезення до іншої держави і вимагаючи зустрічі з консулом, українська льотчиця оголосила голодування. У зв’язку з тим, що до неї допустили консула, вона голодування припинила», – мовиться у повідомленні.

Сьогодні український консул Геннадій Брескаленко з десятої спроби зустрівся з Надією Савченко. За повідомленням управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Воронезькій області, зустріч відбулася у СІЗО російського Воронежа, де перебуває українська льотчиця.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів на сході України в середині червня. Минулого тижня з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхній напад на українських військових. Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG