Доступність посилання

ТОП новини

Японія надасть Україні півтора мільярда доларів для здійснення реформ – МЗС


Японія надасть Україні позику у розмірі півтора мільярда доларів США на підтримку реформ. Про це сьогодні після переговорів у Києві повідомили міністри закордонних справ України та Японії – Павло Клімкін і Фуміо Кісіда.

«Ми говоримо про великий пакет допомоги з боку Японії, у сумі півтора мільярда доларів, який іде на різні цілі. Перед сьогоднішніми переговорами ми підписали Угоду про виділення ста мільйонів доларів на підтримку економічного розвитку», – зазначив Клімкін.

Як повідомив міністр Кісіда, кошти підуть на фінансування держбюджету і підтримки реформ, які здійснює уряд України для забезпечення належного врядування і підзвітності у державному секторі, зниження витрат на ведення бізнесу і покращення захисту малозабезпечених верств населення.

Пакет фінансової підтримки реформ в Україні оголосив прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе 24 березня цього року на світовому Саміті з питань ядерної безпеки. Японія виступає спів-фінансистом Світового банку, який здійснює в Україні проект «Перша позика на політику розвитку».

XS
SM
MD
LG