Доступність посилання

ТОП новини

Питання про додаткові санкції проти Росії зараз не актуальне – Меркель


Анґела Меркель та Володимир Путін на фіналі Чемпіонату світу з футболу в Бразилії
Анґела Меркель та Володимир Путін на фіналі Чемпіонату світу з футболу в Бразилії

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала в п'ятницю спочатку визначити причини аварії пасажирського літака на сході України і лише потім визначати, чи є підстави для запровадження додаткових санкцій проти Росії.

«Що стосується санкцій, я хотіла б нагадати, що від моменту трагедії не минуло навіть доби. Нині нам треба розпочати незалежне розслідування. Тому не варто намагатися робити висновки (про те, хто винен у тому, що сталося – ред.) доти, доки у нас не буде доступу до уламків літака», – сказала Меркель на прес-конференції у Берліні.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що саме Україна несе відповідальність за авіакатастрофу «Боїнга-777», яка сталася на Донеччині.

«Хочу наголосити, що цієї трагедії не сталося б, якби на цій землі був мир. У всякому разі, не були б відновлені бойові дії на південному сході України. І, безумовно, держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію», – цитує словами Путіна офіційний сайт Кремля.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали про те, що збили ще один український літак. Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заявив, що у сепаратистів немає засобів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Однак СБУ перехопила розмову переговорів бойовиків групи підполковника Ігоря Безлера (Бєса), які доповідають своєму кураторові, полковнику ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії Василеві Германіну про щойно збитий бойовиками цивільний літак. Про це йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

XS
SM
MD
LG