Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти відбирають докази у рятувальників, що працюють на місці катастрофи «Боїнга-777» – РНБО


Проросійські бойовики на місті авіакатастрофи «Боїнга-777», 18 липня 2014
Проросійські бойовики на місті авіакатастрофи «Боїнга-777», 18 липня 2014

Сепаратисти оточили місце падіння «Боїнга-777» і відбирають у рятувальників всі речові докази, знайдені на місці катастрофи. Про це повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

«Бригади Державної служби із надзвичайних ситуацій України працюють під дулами автоматів бойовиків. Терористи відбирають у них всі речові докази», – сказав він.

Лисенко запевнив, що у майбутньому українська влада зробить все, щоб близькі загиблих змогли відвідати місце трагедії. Але поки що, каже Лисенко, це неможливо, оскільки цю територію контролюють бойовики.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали про те, що збили ще один український літак. Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заявив, що у сепаратистів немає засобів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Однак СБУ перехопила розмову переговорів бойовиків групи підполковника Ігоря Безлера (Бєса), які доповідають своєму кураторові, полковнику ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії Василеві Германіну про щойно збитий бойовиками цивільний літак. Про це йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебувало 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

За даними малайзійської авіакомпанії, загинули 154 громадяни Нідерландів, 43 малайзійці, зокрема 15 членів екіпажу та двоє дітей, 27 австралійців, 12 індонезійців, зокрема одна дитина, дев’ятеро громадян Великої Британії, четверо Німеччини, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець. Громадянство 41 пасажира ще не встановлено.

XS
SM
MD
LG