Доступність посилання

ТОП новини

США скасовують заборону на розвідку нафти на Атлантичному шельфі


Ілюстраційне фото, Норвегія
Ілюстраційне фото, Норвегія

Адміністрація президента США Барака Обами ухвалила рішення не продовжувати заборону на пошуки нафти і природного газу уздовж атлантичного узбережжя Сполучених Штатів, що діяла протягом декількох десятиліть. Про це повідомило Бюро з управління енергією океану при міністерстві внутрішніх справ США

За рішенням цього відомства, відтепер у водах Атлантичного океану біля берегів США буде дозволено проводити сейсмічні дослідження із застосуванням пневматичних гармат. Цей метод дозволяє отримати детальну інформацію про геологічні структурах морського дна і можливих нафтових і газових родовищ. У США ця технологія застосовується в Мексиканській затоці і біля берегів Аляски, проте до цього часу підводні сейсмічні дослідження були заборонені уздовж східного узбережжя через побоювання, що вони можуть завдати шкоди навколишньому середовищу і морським тваринам.

Обмежене число ліцензій на проведення сейсмічних досліджень в Атлантичному океані почнуть видаватися з 2018 року, коли закінчиться термін дії на їх заборону.

XS
SM
MD
LG