Доступність посилання

ТОП новини

Мінтранс Малайзії: «Боїнг», що розбився в Україні, не відхилявся від маршруту


Літак «Боїнг 777» Malaysia Airlines, що слідував за маршрутом Амстердам-Куала-Лумпур і зазнав катастрофи в Україні, не відхилявся від заданого курсу, повідомив на брифінгу в суботу глава Мінтрансу Малайзії Ліоу Тіонг Лай.

«Рейс не відхилявся від свого маршруту. Не було ніякого урагану, ніякого шторму. Це підтверджується повідомленням пілотів, які летіли перед цим літаком», − заявив глава Мінтрансу Малайзії на брифінгу, який транслює телеканал RT.

«Схоже, що його збили», − зазначив він.

Міністр уточнив, що до аварії малайзійського лайнера було зроблено 75 рейсів за тим самим маршрутом.

Лай висловив занепокоєння щодо гарантування безпеки на місці катастрофи лайнера і недоторканості уламків та інших доказів. Крім того, за його словами, влада країни поки що не отримувала підтвердження про перебування чорних скриньок літака. Він зазначив, що в суботу полетить в Україну для надання допомоги в розслідуванні.

Влада Донецька підтвердила, що тіла 37 людей бойовики привезли в донецький морг. Одночасно з цим бойовики пригнали до місця катастрофи важку техніку і мають намір вивезти залишки авіалайнера в невідомому напрямку.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. На борту літака перебувало 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

XS
SM
MD
LG