Доступність посилання

ТОП новини

Україна має повне право обороняти свою територію і захищати своїх громадян – генсекретар ООН


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив у суботу в телефонній розмові з президентом Петром Порошенком, що Україна має повне право обороняти свою територію і захищати своїх громадян.

Крім того, він наголосив, що необхідно встановити всі обставини катастрофи літака «Малайзійських авіаліній», і підтримав дії української сторони для проведення відкритого незалежного міжнародного розслідування, повідомила прес-служба президента.

Порошенко запевнив керівника ООН у повній відкритості до міжнародного розслідування. Президент також закликав ООН засудити дії терористів та визнати так звані «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

Він також поінформував, що терористи надалі продовжують обстріли і напади на українські військові підрозділи, а також перешкоджають доступові експертів до місця катастрофи, мовиться в повідомленні.

Петро Порошенко повідомив генеральному секретареві про можливе вимушене дострокове повернення українських вертольотів, залучених в операціях ООН із підтримання миру. Водночас президент зазначив, що підтримка міжнародної спільноти разом із ООН дадуть можливість врегулювати ситуацію іншими засобами, повідомила прес-служба.

Керівництво України заявляє, що готує матеріали, щоб сепаратистські збройні угруповання «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», які Генеральна прокуратура України визнала терористичними організаціями, були також визнані терористичними організаціями в усьому світі.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб, із них 27 австралійців. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків згаданих угруповань, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди.

XS
SM
MD
LG