Доступність посилання

ТОП новини

Меркель, Камерон і Олланд – Путіну: дайте доступ до місця трагедії


Лідери Німеччини, Великої Британії та Франції закликали президента Росії Володимира Путіна натиснути на проросійських бойовиків, щоб вони надали міжнародним експертам «повний доступ» до місця катастрофи літака рейсу MH17.

Про це канцлер Німеччини Анґела Меркель, прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон і президент Франції Франсуа Олланд заявили 20 липня в комюніке за підсумками телефонного спілкування.

«Якщо Росія негайно не вдасться до необхідних заходів, Європейський союз визначить наслідки таких дій на Раді міністрів закордонних справ, що відбудеться у вівторок», – ідеться в заяві.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб.

20 липня СБУ оприлюднила записи, які нібито свідчать про намагання бойовиків угруповання «ДНР» приховати знайдені на місці катастрофи літака «Боїнг-777» «чорні скриньки». Як випливає із аудіозаписів, це робиться на виконання вказівок із Москви.

XS
SM
MD
LG